firststop forhandlere
forhandlere

 

 

kontakt firststop
kontakt os

 

 

nyheder firststop
nyheder

 

Vinterdæk

VINTERDÆK

Kørt sikkert – også til vinter

Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk?

Vores anbefaling er klar: når temperaturen falder til 7° C og under, er det på tide at få skiftet til vinterdæk. For din og andres skyld. På sne- eller isglatte veje er det et must med denne type dæk– uanset hvor meget, du ellers kører om vinteren.

FDM anbefaler herudover, at man senest får udskiftet dæk i oktober måned omkring efterårsferien. Kør vinteren i møde med sikkerheden i top og få skiftet dine dæk før vejene bliver glatte.

Faste priser på vinterdæk hos First Stop

Hos First Stop har vi altid vinterdæk til gode priser. Tilmed har vi jævnligt tilbud på dæk, så du kan spare endnu flere penge. På den måde får du kvalitet til lavpris. First Stop har forhandlere spredt over hele landet. Du kan finde din nærmeste forhandler via vores online forhandler service. Her skal du blot indtaste dit postnummer, hvorefter vi finder den nærmeste First Stop forhandler nær dig. Vi har forhandlere, som tilbyder vinterdæk i hele Danmark, så der vil være en forhandler i dit lokalområde.

Hvad er lovkravene til vinterdæk?

Dækmønsteret skal minimum 1,6 mm dybt. FDM og First Stop Danmark anbefaler minimum 3 mm dækmønster for at optimere vejgrebet på bilen. Dækmønstret er afgørende for køreegenskaberne, og dermed din sikkerhed. Hos First Stop tilbyder vi naturligvis kun vinterdæk, som overholder dette lovkrav.

Vi er leverandører af kvalitetsdæk, som Bridgestone, Firestone, Michelin, og Yokohama. Dermed tilbyder vi kun kvalitet til lavpris!

Læs mere

Dæk der matcher sæsonen – fra vinterdæk til sommerdæk

I Danmark har vi 4 sæsoner, men kun 2 sæsoner for dæk – sommer og vinterdæk. Der er stor forskel på dæktyperne, som er skræddersyet til de forhold, de skal præstere under. Vinterdæk er langt mere robuste. Det skyldes bl.a. en særlig gummiblanding med et højere indhold af naturgummi, der sikrer dækkets smidighed i kulden.

Sommerdæk bliver hurtigt hårde i de lave temperaturer, hvilket nedsætter køreegenskaberne kraftigt.

Dæk til vinteren er skabt til at lede vand, slud, sne og is væk for at minimere risikoen for akvaplaning, samtidig med at stå bedre fast under mere vanskelige forhold. De har et væsentligt bedre vejgreb og manøvrerer bedre i sneen grundet flere lameller end tilsvarende sommerdæk.

Derfor er det vigtigt at få skiftet dine sommerdæk til vinterdæk. På den måde går du ikke på kompromis med sikkerheden, samtidig med at køreglæden bliver større med et sikkert vejgreb og forhøjet førlighed. Tilmed tilbyder vi gode priser og tilbud på vinterdæk, så hos First Stop er der rig mulighed for at spare penge på kvalitetsdæk.

Vinterdæk og mærkning

Alle europæiske dæk skal være mærket med vejgrebstype, støjniveau og brændstofforbrug. Det gør det nemmere at sammenligne dæk, men gavner også miljøet og sikkerheden. Er du i tvivl, så spørg i dit lokale First Stop dækcenter, som altid er klar til at rådgive dig.

Besøg dit lokale First Stop center og hør mere om vores dæk til enhver sæson. Alle vores vinterdæk er naturligvis mærket og overholder samtlige sikkerhedskrav. Vi sælger dæk til faste priser, og kører ofte med gode tilbud. Hos First Stop går vi ikke ned på kvaliteten, selvom vi sælger til lavpris.

Vinterdæk online –  se dem på din bil!

Er du i tvivl om, hvilke vinterdæk, sommerdæk eller helårsdæk du skal have? Prøv vores hjulportal! Hos First Stop har vi udviklet et online system, hvor du kan se hvordan diverse fælge og vinterdæk vil se ud på din bil. På den måde er du sikker på, at du foretager det rette valg, når der skal udvælges nye vinterdæk. Indtast blot din nummerplade. Din bil bliver herefter vist, og så skal du blot følge vejledningen. Hos First Stop tilbyder vi vinterdæk med fælge, så er du sikker på, at din bil tager sig godt ud i det kolde vejr.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Vi har dækcentre spredt ud over hele Danmark, så vi har også et dækcenter nær dig. First Stop er et dækcenter, som tilbyder en lang række services, hvad enten du skal have udført autoservice, eller mangler et sted at opbevare dine dæk. Vi har nemlig et rigtig godt dækhotel.

Dæk og fælge

Typer af vinterdæk, samt priser på vinterdæk:

Over 2.000 forhandlere  – få dine vinterdæk her!

First Stop er en landsdækkende forhandler og servicecenter. Vi udfører alt fra dækskifte og opbevaring, til reparation af køretøjer!
Så tvivl ej, hvis du har brug for anerkendte dæk til vinteren af god kvaltiet. Vi både tilbyder og skifter dækkene, hvis du ønsker det.
Dette er uanset, om du ønsker kvalitets-rige vinterdæk i København eller Aarhus, eller i andre byer på Fyn, Sjælland eller Jylland.
Vi er, hvor du og dit køretøj befinder sig! – Vi lover, at vi har gode tilbud på alle salgs dæk eller hvis du har en motorcykel der skal luftes om sommeren, så har vi også motorcykeldæk– også online!

Dæk til alle behov

Den hårde danske vinter stiller skarpe krav til alle bilister. På grund af det hårde skandinaviske klima, er danske bilister opfordret til at skifte til vinterdæk, når temperaturen falder til under 7+ grader.

Der eksisterer intet lovkrav i Danmark om, at man skal skifte til vinterdæk, men FDM anbefaler som tommelfingerregel, at man udviser respekt for de særligt risikable vejrforhold og typisk skifter fra sommer- til vinterdækkene i oktober måned.

Hos First Stop anbefaler vi ligeledes, at du udviser respekt for glatte og isglatte veje ved at skifte til den korrekte dæktype. Netop vinterdækket er kendetegnet af, at det sikrer et bedre vejgreb, hvormed bilen står bedre på vejene og har betydeligt bedre bremsevilkår – hvilket begge er vigtige sikkerhedsparametre for dig og dine medtrafikanter.

Hvorfor er vinterdækket velegnet til danske forhold?

Bildæk til vinterkørsel er udformet i materialer, der forbliver blødere og mere fleksible end et sommerdæk eller helårsdæk, når kulden sætter ind. Det betyder, at derer så godt et greb til vejen som muligt, så bilen ikke skrider ud, og opbremsningen stadig fungerer bedst muligt.

Et vinterdæk har modsat sommerdæk en høj mængde gummilameller, der griber bedre i vejens overflade.

FDM anbefaler, at dine vinterdæk har en mønsterdybde på 4 mm, hvorimod anbefalingen til sommerdæk er på 3 mm.

Bemærk at dette er anbefalinger og ikke lovkrav.

Kan god kvalitet og lave priser af vinterdæk hænge sammen?

Kan du få gode vinterdæk i Danmark og stadig få en passende kvalitet til din bil, så den er sikker på de danske vinterveje? Ja, hos First Stop kan du.

Vores priser på vinterdæk hører til blandt landets skarpeste, men du får stadig kvalitetsmærkevarer fra blandt andet Bridgestone, Firestone, Michelin, Yokohama.

First Stop køber store partier hjem, når vi handler dæk og fælge. Det betyder, at vi kan presse priserne og konkurrere effektivt til glæde for dig og vores øvrige kunder. Dette gælder naturligvis også vores kompletsæt, hvis du er interesseret i en samlet løsning.

Vinterdæk tilbud og vinterdæk priser

Hos en af vores mange forhandlere har vi jævnligt tilbud på vinterdæk. Vi har har gode vinterdæk priser og du skal være velkommen til at komme forbi og se vores brede sortiement af dæk. Vi bestræber os altid på at levere vores produkter til konkurrencedygtige priser.

God kvalitet sikrer bedre komfort

Når du køber nye dæk, mærker du paradoksalt nok kvaliteten inde i kabinen. Dækkenes rullemodstand, støj og komfort kan alt sammen påvirke din oplevelse af at køre i din bil.

Rullemodstand påvirker f.eks. bilens brændstoføkonomi, hvorfor der kan være penge at spare på den rette dæktype. Desuden er visse dæk bedre end andre til at absorbere stød og støj, hvilket bidrager til øget køreglæde.

First Stop forhandler naturligvis kvalitetsdæk, der sikrer komfort på vejene. Det sørger anerkendte mærker som f.eks. Bridgestone, Firestone og Michelin for.

Skal du på skiferie? Husk de rette dæk

Vidste du, at dine vinterdæk skal matche bilens tophastighed? Faktisk kan du blive tilbageholdt, hvis du kører ud i Europa med de forkerte dæk monteret.

Alle vinterdæk udformes med en hastighedsangivelse, der dikterer, om dækket matcher dit køretøjs hastigheder. Du kan dog komme uden om denne regel ved at montere en etikette synligt for føreren i kabinen, hvorpå det er angivet, hvilken tophastighed dækkene er gyldige til.

Hold desuden øje med, at dine dæk til vinteren har M+S mærkerne, der er forkortelser for Mud and Snow (mudder og sne). Disse symboler skal blandt andet være på dækkene, hvis du kører i Norge eller Sverige.

Vinterdæk
København Denmark
this is not mobile