ren bil

Tips og tricks til en vinterklar bil

8 hurtige til en kampklar vinterbil

  1. Skift til vinterdæk

Som det allerførste skal du skifte til vinterdæk. Der er markant forskel på bremselængde og manøvredygtighed. Vinterdæk står meget bedre fast på glatte og våde veje. De har en blød og mere smidig gummiblanding, der gør dem til det sikreste valg om vinteren. Skift, når temperaturen falder til under 7 grader.

OBS! Vi anbefaler, at mønsterdybden er minimum 3 millimeter.

  1. Få lavet et vintertjek af din bil

Få tjekket de basale ting som olie, batteri, dæk, sprinklervæske, vinduesviskere, gummilister og evt. lås. Kontakt dit lokale First Stop dækcenter og bestil tid til et tjek.

  1. Batteri

Tjek batteriet, der skal yde mere i kolde måneder. Især frost er hårdt ved batteriet.

  1. Kølervæske

Husk frostsikret kølervæske. Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis de indre dele revner pga. frost.

  1. Bremsetjek

Få professionel hjælp til at tjekke dine bremser, så du ved at de virker. Du kan selv tjekke dem, men de skiftes af professionelle. Hold også øje med bremsevæsken.

  1. Ryd op i din bil

Der er flere fordele ved en ren bil. Den er ryddelig, men det minimerer ligeledes fugt, hvis du husker at fjerne tøj o.l. der suger fugt. Tag måtterne ud og bank dem. Giv alle sæder en tur med støvsugeren. Tjek alle sidelommer, handskerum og andet for skrammel.

  1. Rustbeskyttelse

Vinter og rust går hånd i hånd, så sørg for at få din bil rustbeskyttet. Salt og snavs er nemlig meget hårde ved undervognen på din bil.

  1. Olieskift

Vi har nævnt olietjek tidligere, men det er vigtigt, hvis din motor skal køre som smurt. Bestil tid til olietjek hos dit lokale First Stop dækcenter, så din motor arbejder optimalt under de kolde forhold.