Sommerdæk

SOMMERDÆK

Sommerdæk til stærke priser og høj kvalitet

Sommerdæk til skarpe priser og høj kvalitet, er lige med sikker sommerferie

Hos First Stop finder du sommerdæk til stærke priser. Vi forhandler mærker fra anerkendte kvalitetsleverandører som Bridgestone, Firestone, Michelin, Yokohama og Dayton, der er notorisk kendte for at producere dæk, der værner om din kørekomfort.

Generelt kører alle sommerdæk godt på tør vej, hvor de også formår at bremse effektivt. Det er derfor dækkets egenskaber på våd vej, der er med til at afgøre, hvor godt det klarer sig i forhold til styring og opbremsning.

Når du taler med din fagmand, bør du derfor forhøre dig i forhold til dækkets kvaliteter i vådt føre, og derfor også acceptere at lav støj, bedste rullemodstand m.m. er sekundære parametre, der blot er en luksus at have oven i sikkerheden.

Fortæl os om dine behov til sommerdæk

Selvfølgelig vil du gerne have et sæt gode sommerdæk, vinterdæk eller helårsdæk fra en anerkendt producent. Men selvom mærket er godt, kan der stadig være forskel på den måde, dækket passer din unikke kørestil.

Bor du i byen og kører relativt få kilometer i en mellemklassebil? Kører du langt til og fra arbejde på landeveje såvel som i byen, og er din bil en tung model? Uanset hvordan dine daglige ruter og dine transportbehov afspejler sig, er der et dæk, der matcher dine behov, og lever op til dine forventninger.

Det kan blandt andet komme til udtræk, ved at du vælger dæk, som yder en optimal rullemodstand, hvormed dit brændstofforbrug optimeres. Ligeledes kan de enkelte dæk variere i støjniveau, hvilket kan spille en stor rolle for kørekomforten, hvis du opholder dig meget i din bil i løbet af dagen.

Læs mere

Over 2.000 forhandlere – få dine sommerdæk her

First Stop er en landsdækkende forhandler og servicecenter. Vi udfører alt fra dækskifte og opbevaring til reparation af køretøjer!

Så tvivl ej, hvis du har brug for sommerdæk af god kvaltiet. Vi både tilbyder og skifter dækkene, hvis du ønsker det.

Dette er uanset om du ønsker at besøge vores forhandlere og værksted med sommerdæk på Sjælland, Fyn eller Jylland.
Om du er i byen eller provinsen – Vi er hvor du og dit køretøj befinder sig! Vi lover, at vi har gode tilbud og professionelt personale.

Tjek udseendet hjemmefra – sommerdæk online!

Vi har udstyret vores hjemmeside med et værktøj, der gør det nemt for dig – som forbruger – at se din bil udstyret med lækre dæk og fælge. Du vælger selv mærke, model og meget mere. Herefter kan du så tilføje dæk og fælge, og finde det par som matcher dig og din bil bedst.

Gode sommerdæk på tilbud

Til trods for, at kvaliteten er første prioritet hos vores forhandlere, så ved vi, at prisen også spiller en rolle. Derfor har vi – trods kvaliteten – presset prisen i bund på vores sommerdæk.

Derfor bør du altid skifte til sommerdæk

Generelt falder fordelene ved at skifte til sommerdæk tilbage på to parametre: sikkerhed og økonomi.

Det sikkerhedsmæssige aspekt

Gummiblandingen i sommerdæk og vinterdæk er meget forskellig. Gummiblandingen i et sommerdæk egner sig bedre til varme og våde veje, hvilket giver et bedre greb, som kan oversættes til bedre styreegenskaber og bedre nødopbremsning.

Faktisk er bremseegenskaberne så meget bedre, at bremselængden kan nedsættes med hele 4 meter, når der opstår nødsituationer. Sommerdækket kan dermed redde liv – både dit og andres.

Derudover udmærker sommerdækkede sig ved at skyde vand væk fra dæk og fælge. På den måde kan dækket stadig gribe i vejen, når der er vand på overfalden. Det reducerer risikoen for at skride ud på grund af akvaplaning. Denne egenskab er ganske enkelt uundværlig i det regnfulde danske forår- og sommervejr.

Det økonomiske aspekt

Kører du på vinterdæk om sommeren? Så gør du dig selv en bjørnetjeneste. For selvom du slipper for at skifte dæktypen, så gør den blødere gummiblanding, at du slider dine vinterdæk hurtigere. Det resulterer naturligvis i hyppigere udskiftning, hvilket koster tid og penge.

Foruden at slide mere på dækket, vil din bil også bruge ekstra og unødvendigt brændstof, da rullemodstanden bliver højere fra vinterdækket. Det giver en dårligere benzinøkonomi.

Se efter, kør sikkert og spar penge

Når man netop taler økonomi og sikkerhed er der flere ting, du selv kan kontrollere for at køre på sikre og driftsøkonomiske dæk.

Kontroller dæktrykket

De fleste dæk er udstyret med indikatorer for, hvad det ideelle dæktryk er. Sørg for at der er det rette tryk i dækket, da det blandt andet vil afspejle sig positivt på dit benzinforbrug.

Tjek mønsteret

Den anbefalede mønsterdybde lyder på 3 mm. Det kan du kontrollere ved ganske simpelt at måle efter med en lineal eller andet måleudstyr.

Hvis du ikke har meget mønster tilbage, så lad være med at køre sydpå. En sådan tur slider på dækket og risikerer at efterlade dig med ulovlige og usikre bildæk, der er under de lovpligtige 1.6 mm.

Inspicer dækket visuelt

Husk at se efter, om der er revner, sprækker eller andet slid på dine bildæk. Er der revne og sprækker eller andet, som falder i øjnene, så er det muligvis tid til et dækskifte.

Find din nærmeste First Stop forhandler

Mangler du nye sommerdæk? Så find din nærmeste First Stop forhandler herunder. Vi har altid gode tilbud på sommerdæk – og naturligvis også matchende alufælge.

Du finder os i store byer som Århus og København såvel som Fyn og mindre byer i det øvrige Danmark.

Kontakt din lokale fagmand for den bedste køreoplevelse.

Sommerdæk
København Denmark
this is not mobile