Skyd genvej til det bedste sommerdæk

Skal du ud og investere i nye sommerdæk til bilen? Der er mange ting at forholde sig til, når du skal vælge det bedste dæk til din bil, men heldigvis behøver det slet ikke være så kompliceret.


Det kan koste dyrt både på pengepungen og sikkerheden at vælge de forkerte dæk. Et billigt dæk kan vise sig at blive dyrt i længden, fx fordi brændstofforbruget er højere pga. dækkets rullemodstand, og fordi levetiden er kortere. Samtidig kan billige dæk også udgøre en sikkerhedsrisiko.

Test af sommerdæk guider dig til det bedste valg
Det er lidt af en videnskab at vælge de bedste dæk til bilen, men heldigvis behøver du ikke selv sætte dig ind i bremselængder, dækstøj og slidstyrke på de mange, mange dæk, der er på markedet. ”Hvert år tester de store bilorganisationer i ind- og udland udvalget af sommerdæk og guider dig til det bedste valg,

Årets tests viser, at du skal se dig godt for, før du vælger sommerdæk. Kvalitetsforskellene på de testede dæk er store. Ud af de 16 dækmærker, den europæiske bilistforening ADAC har testet, er kun to dæk blevet klassificeret som ’gode’. Resten er klassificeret som ’tilfredsstillende’.

Bedst i test – et ualmindeligt godt køb
Testvinder hos europæiske ADAC og de store, tyske motormagasiner er Bridgestones nye dæk Turanza T005, som får flotte karakterer på både tør og våd vej – og som får betegnelsen eksemplarisk i Autobilds 2019 test.

Bridgestones Turanza T005 kan du ovenikøbet få med den banebrydende Driveguard-teknologi, der gør, at du kan fortsætte kørslen i 80 km med 80 km i timen, hvis du punkterer, uden at kunne mærke forskel.

Hvad kendetegner et godt sommerdæk?
Det er 15-tommer dæk, der er blevet testet – altså sommerdæk til mindre biler (185/65 R15 H/V), som er meget populære blandt danskerne. Dækkene er testet for deres køre- og bremseegenskaber på tør og våd vej, dækstøj, slidstyrke og rulleevne.

En undersøgelse af 15.000 europæiske bilisters kørselsudfordringer viser, at bilisterne er mest bekymret for sikkerheden under våde forhold. Når man ser på det danske forårs- og sommervejr giver det god mening også for danske bilister.

Se testresultaterne her
Når du har tjekket testresultaterne, er der bare tilbage at smutte ind til din lokale First Stop dækforhandler og så ellers drøne ud i det danske forår med et godt og solidt greb om vejen.