Vinterdæk

VINTERDÆK

Kørt sikkert – Også til vinter

Hvornår skal du skifte til vinterdæk?

Vores anbefaling er klar: når temperaturen falder til 7° C og under, er det på tide at få skiftet til vinterdæk. For din og andres skyld. På sne- eller isglatte veje er det et must med denne type dæk– uanset hvor meget du ellers kører om vinteren.

Lovkrav til vinterdæk

Minimumskravet for dit dækmønster er minimum 1,6 mm. FDM og First Stop Danmark anbefaler minimum 3 mm dækmønster. Dækmønstret er afgørende for køreegenskaberne og dermed din sikkerhed.

Dæk der matcher sæsonen

I Danmark har vi 4 sæsoner, men kun 2 sæsoner for dæk – sommer og vinter. Og ja, der er stor forskel på dæktyperne, der er skræddersyet til de forhold, de skal præstere under. Vinterdæk er meget mere robuste. Det skyldes bl.a. en særlig gummiblanding med et højere indhold af naturgummi, der sikrer dækkets smidighed i kulden. Sommerdæk bliver hurtigt hårde i de lave temperaturer, hvilket nedsætter køreegenskaberne kraftigt.

Dæk til vinteren er skabt til at lede vand, slud, sne og is væk for at minimere risikoen for akvaplaning samt stå bedre fast under de vanskelige forhold. De har et væsentligt bedre vejgreb og manøvrerer bedre i sneen grundet flere lameller end tilsvarende sommerdæk.

Vinterdæk og mærkning

Alle europæiske dæk skal være mærket med vejgrebstype, støjniveau og brændstofforbrug. Det gør det nemmere at sammenligne dæk, men gavner også miljøet og sikkerheden. Er du i tvivl, så spørg i dit lokale First Stop dækcenter, der er klar til at rådgive dig.

Besøg dit lokale First Stop center og hør mere om vores dæk.

Vinterdæk online –  se dem på din bil!

Er du i tvivl om hvilke vinterdæk, sommerdæk eller helårsdæk du skal have, så prøv vores hjulportal.

Indtast din nummerplade og følg vejledningen.

vinterdæk

Typer af vinterdæk, samt priser:

Vinterdæk findes i flere forskellige typer og prisklasser.
Her giver vi vores bud, på tre forskellige typer, i hver sin prisklasse, som vi vil anbefale.

 

Over 2.000 forhandlere  – få dine vinterdæk billigt her!

 

First Stop er en landsdækkende forhandler og servicecenter. Vi udfører alt fra dækskifte og opbevaring til reparation af køretøjer!

Så tvivl ej, hvis du har brug for anerkendte, men billige dæk til vinteren af god kvaltiet. Vi både tilbyder og skifter dækkene, hvis du ønsker det.

Dette er uanset om du ønsker billige og kvalitets-rige vinterdæk i København eller Aarhus eller i andre byer på Fyn, Sjælland eller i Jylland.

Vi er hvor du og dit køretøj befinder sig! – Vi lover, at vi har gode tilbud på alle salgs dæk – også online!

Vinterdæk

Læs mere om vinterdæk

Vi hjælper med at finde de rigtige vinterdæk

Vinterdæk til alle behov

Den hårde danske vinter stiller skarpe krav til alle bilister. På grund af det hårde skandinaviske klima, er danske bilister opfordret til at skifte til vinterdæk, når temperaturen falder til under 7+ grader.

Der eksisterer intet lovkrav i Danmark om, at man skal skifte til vinterdæk, men FDM anbefaler som tommelfingerregel, at man udviser respekt for de særligt risikable vejrforhold og typisk skifter fra sommer- til vinterdækkene i oktober måned.

Hos First Stop anbefaler vi ligeledes, at du udviser respekt for glatte og isglatte veje ved at skifte til den korrekte dæktype. Netop vinterdækket er kendetegnet af, at det sikrer et bedre vejgreb, hvormed bilen står bedre på vejene og har betydeligt bedre bremsevilkår – hvilket begge er vigtige sikkerhedsparametre for dig og dine medtrafikanter.

Hvorfor er vinterdækket velegnet til danske forhold?

Bildæk til vinterkørsel er udformet i materialer, der forbliver blødere og mere fleksible end et sommerdæk eller helårsdæk, når kulden sætter ind. Det betyder, at der stadig er så godt et greb til vejen som muligt, så bilen ikke skrider ud, og så opbremsningen stadig fungerer effektivt.

Et vinterdæk har modsat sommerdæk en høj mængde gummilameller, der griber bedre i vejens overflade.

FDM anbefaler, at dine vinterdæk har en mønsterdybde på 4 mm, hvorimod anbefalingen til sommerdæk er på 3 mm.

Bemærk at dette er anbefalinger og ikke lovkrav.

Kan god kvalitet og lave priser af vinterdæk hænge sammen?

Kan du få billige vinterdæk og stadig få en passende kvalitet til din bil, så den er sikker på de danske vinterveje? Ja, hos First Stop kan du.

Vores priser på vinterdæk hører til blandt landets laveste, men du får stadig kvalitetsmærkevarer fra blandt andet Bridgestone, Firestone, Michelin, Yokohama og Dayton.

Vi anser gode tilbud på vinterdæk som et konkurrenceparameter, der er nødt til at være til stede, men som skal akkompagneres af god kvalitet, eftersom der er tale om sikkerhed for familier i hele landet.

Jagter du særlige tilbudspriser på vinterdæk? Så har vi det, du leder efter. First Stop køber store partier hjem, når vi handler dæk og fælge. Det betyder, at vi kan presse priserne og konkurrere effektivt til glæde for dig og vores øvrige kunder. Dette gælder naturligvis også vores kompletsæt, hvis du er interesseret i en samlet løsning.

God kvalitet sikrer bedre komfort

Når du køber nye dæk, mærker du paradoksalt nok kvaliteten inde i kabinen. Dækkenes rullemodstand, støj og komfort kan alt sammen påvirke din oplevelse af at køre i din bil.

Rullemodstand påvirker f.eks. bilens brændstoføkonomi, hvorfor der kan være penge at spare på den rette dæktype. Desuden er visse dæk bedre end andre til at absorbere stød og støj, hvilket bidrager til øget køreglæde.

First Stop forhandler naturligvis kvalitetsdæk, der sikrer komfort på vejene. Det sørger anerkendte mærker som f.eks. Bridgestone, Firestone og Michelin for.

Skal du på skiferie? Husk de rette dæk

Vidste du, at dine vinterdæk skal matche bilens tophastighed? Faktisk kan du blive tilbageholdt, hvis du kører ud i Europa med de forkerte dæk monteret.

Alle vinterdæk udformes med en hastighedsangivelse, der dikterer, om dækket matcher dit køretøjs hastigheder. Du kan dog komme uden om denne regel ved at montere en etikette synligt for føreren i kabinen, hvorpå det er angivet, hvilken tophastighed dækkende er gyldige til.

Hold desuden øje med, at dine dæk til vinteren har M+S mærkerne, der er forkortelser for Mud and Snow – altså mudder og sne. Disse symboler skal blandt andet være på dækkene, hvis du kører i Norge eller Sverige.

København Denmark
this is not mobile