Bridgestone Weather Control A005

Revolutionerende helårsdæk fra Bridgestone

Sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren – det er vores klare anbefaling.

Skal du være 100% sikker på at kunne køre ud i din bil og uanset vejrforholdene, så vil vi som dækeksperter helt klart anbefale sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren, men bor du i byen, hvor der altid bliver ryddet sne, eller skal du aldrig på langtur om vinteren, så kan et helårsdæk være en rigtig god mulighed.

Bridgestone lancerer sit første helårsdæk, Weather Control A005. Det klarer sig enestående i al slags vejr, også regn, hagl og sne. Dækket har især imponeret på våd vej i regnvejr, hvilket er et must i Danmark. Weather Control A005 er udviklet til dem, der søger komfort og sikkerhed året rundt.

Når vejen er tør, kan næsten alle dækmærker være med. Når det regner og der ligger vand på vejen, begynder udfordringerne for de dårlige dæk at vise sig. De akvaplaner hurtigere og bremser meget dårligere end de kvalitetsdækkene. Det er dog når der ligger sne og det bliver rigtig koldt, at rigtig mange dæk for alvor får deres udfordringer. Derfor sælger vi også kun kvalitetsdæk fra de førende dækleverandører hos First Stop og vi syntes, at det nye Bridgestone dæk ser rigtig spændende ud.

Designet i samarbejde med bilister

Bridgestone Weather Control A005 er skabt i samarbejde med 15.000 bilister, hvor der er lyttet til deres ønsker og forventninger til et helårsdæk. Designet af eksperter, testet i hverdagen.

Bilister vil være sikre på, at deres helårsdæk kan håndtere forskelligt slags vejr, forklarer Laurent Dartoux. Men undersøgelsen viste, at sikkerheden under våde forhold var den primære bekymring blandt europæiske forbrugere.

Bedst i test i både regnvejr og snevejr

Den bekymring tog Bridgestone til sig, da de skulle designe helårsdækket. Resultaterne taler for sig selv. Bridgestone Weather Control A005 slog den største konkurrent på markedet, når der blev bremset i både vådt vejr og snevejr.

Uafhængig test med flotte resultater

Det var i en uafhængig test af TÜV SÜD, som er en af Europas mest respekterede uafhængige kontrolinstanser for bilindustrien, at Weather Control A005 fik de bedste resultater i forhold til opbremsning i både vådt vejr og snevejr. Derudover er Bridgestone Weather Control A005 blevet kåret som best-in-class, har fået EU-mærke A-grade for vådgreb og C-grade for rullemodstand (med nogle udvalgte størrelser nåede man ligefrem B-grade i rullemodstand). Og det nye helårsdæk har opnået en 3 Peak Mountain Snow Flake (3PMSF) markering. Det er med andre ord et virkelig godt dæk under alle forhold.

Europæisk udviklet og produceret

Det er ingeniører og kemikere på Bridgestone Teknisk Center i Rom, Italien, der står bag Bridgestone Weather Control A005. Dækmønsteret har et V-formet layout, en innovativ ”Z”- formet lamel og højvolumen-riller i dækmønsterets skulder. Det spiller sammen med den optimerede karkassekonstruktion og distributionen af kontakttryk for at sikre, at dækket lever op til forventningerne hos slutbrugerne, når det gælder greb, brændstofeffektivitet og slitage. Brugen af Bridgestones Nano Pro-TechTM compound teknologi og et højt silikaindhold understøtter dækkets præstationsevne endnu mere.

De fleste biler på vejene kan benytte det nye touringdæk

Bridgestone lancerede sit første helårs touringdæk Weather Control A005 i maj 2018. Med 68 størrelser, fra 15″ til 20″ fælge, dækker det behovet for 94% af personbiler og SUV´er på vejene på tilsvarende fælge, og ekstra størrelser bliver tilgængelige i 2019. Allerede i november 2018 udsender Bridgestone også fire størrelser til små varebiler på markedet. De bliver udstyret med DriveGuard teknologi, en unik nyskabelse, der gør det muligt for bilister at fortsætte deres køretur, selv efter en punktering.

Se Bridgestone Weather Control i test her.

Find en forhandler nær dig!