Kør grønt og spar op til 20% på dit brændstofforbrug!

Spar 20% på dit samlede brændstofforbrug – Kør økonomisk

Ved at køre økonomisk gør du ikke kun miljøet en tjeneste – du gør også din pengepung glad!

Med disse tips & tricks kan du rent faktisk spare op til 20%. Det er ikke kun kørsel, der slider på din bil og øger forbruget. Det er f.eks. også klimaanlæg og sædevarme, der trækker kraftigt i brændstofforbruget.

1. Tjek dit dæktryk og spar op til 10%

Korrekt dæktryk øger sikkerheden og vejgrebet. Forkert dæktryk øger omkostninger og brændstofforbrug. Vi anbefaler, at du tjekker dæktrykket en gang om måneden. Det gælder også reservedækket. Er du i tvivl, så tjek instruktionsbogen.

2. Brug motoren som bremse og spar op til 8% ekstra

Brems med din motor, når du har mulighed for det. Du lukker af for brændstoffet, når du slipper speederen i gear. Vær dog obs på at det slider på koblingen, så skift mellem de to.

3. Ro på dine omdrejninger kan spare dig for op mod 20%

Spar brændstof og penge ved at lade motoren arbejde mindre. Vi anbefaler, at du skifter gear ved 2200-2500 rpm/min. for benzinbiler og 2000-2300 rpm/min. for dieselbiler. Dette er en god tommelfingerregel for de mest almindelige biler på vejene.

4. Gear op hurtigere og spar op mod 10% ekstra)

Som skrevet tidligere vil lavere omdrejninger forbedre dit brændstofforbrug. Mange biler i dag kan skifte til 5. gear allerede ved 50 km/t. Sørg for at holde din hastighed konstant. Det kan øge dit brændstofforbrug med op mod 10% ekstra at køre i det forkerte gear og accelerere langsomt.

5. Smid de overflødige kilo og spar op til 17%

Drop ekstraudstyr, du normalt ikke bruger, som f.eks. tagbøjler og tagboks.

For hver 100 kg. du har i din bil, skal du regne med 4% ekstra brændstof. Det kan hurtigt løbe op på de lange ture.

6. Aircondition og varme i sæderne kan spare dig for op til 15%

Aircondition er smart. Du bestemmer selv temperaturen og fjerner kondens. Men … Vi anbefaler, at du kun bruger den, når det er nødvendigt. Det samme gælder el-bagrude og de dejlige sædevarmere. Det kan løbe op i 1 liter brændstof pr. time.