Helårsdæk

HELÅRSDÆK

Et sæt dæk, hele året rundt – Helårsdæk

Omkring helårsdæk

Foretrækker du at køre på den samme type dæk hele året?

Så er helårsdæk løsningen.

Et helårsdæk er en kombination af de egenskaber, der kendetegner sommerdækket og vinterdækket. Denne type dæk giver dig dermed bedre vejgreb i båd tørt, vådt og sneglat føre, hvormed din sikkerhed som bilist stiger set i forhold til at bruge den forkerte dæktype eller ikke få skiftet til årstidens krav.

Netop den alsidighed gør dækket til at foretrukket valg for mange, fordi man ikke skal skifte dæk to gange årligt, men i stedet kan køre på samme dæk, indtil det er nedslidt. Det betyder dermed også, at man som bilist ikke skal spekulere i plads til opbevaring af den dæktype, som ikke er monteret på bilen.

Det bedste fra sommer -og vinterdæk er helårsdæk

Sommerdæk og vinterdæk blandes begge i et særligt gummiforhold, der sikrer smidighed om vinteren og godt greb på både tørre og våde sommerveje. Samtidig har dækkene hver især forskellige udformninger på lameller og dækmønster, der medvirker til øget sikkerhed. Helårsdæk kombinerer alle disse egenskaber i ét og samme dæk, således du kan anvende de samme hele året uden at skulle frygte for udskridninger eller tab af kontrol over bilen, når klimaet er drilsk. Så se denne type super smarte dæk som en god og effektiv løsning!

Læs mere

Helårsdæk er kategoriseret som vinterdæk

Helårsdæk bærer bogstaverne M+S, hvilket står for Mud and Snow.

Det betyder, at dækket teknisk set er et vinterdæk, men også er tilført egenskaber, som man kender fra et sommerdæk.

Løsningen er ofte god til den type personer, der kører i byområderne eller har mindre transportbehov. Men da helårsdækket også er kendt under der mindre flatterende navn ”kompromisdæk”, må man være indstillet på, at når vejret er meget isglat en kold vinterdag eller meget vådt en regnfuld sommerdag, så er helårsdækkets egenskaber ikke tilsvarende et vinterdæk eller sommerdæk, som er 100 % dedikeret til én type kørselsforhold.

I ekstreme tilfælde, hvor vi f.eks. har lang vinter i Danmark, kan et helårsdæk ikke præstere det samme som et decideret vinterdæk. Det skyldes, at vejgrebet er ringere – dog uden at være ligeså udskridende som et sommerdæk. Derfor er det bedst at anvende dæk til helårskørsel, hvis du ved, du kører på ryddede og saltede veje.

Over 2.000 forhandlere -få dine helårsdæk her

First Stop er en landsdækkende forhandler og servicecenter. Vi udfører alt fra dækskifte og opbevaring til reparation af køretøjer!

Så tvivl ej, hvis du har brug for helårsdæk af god kvaltiet til gode priser. Vi både tilbyder og skifter dækkene, hvis du ønsker det.

Dette er uanset om du ønsker at besøge vores forhandler og værksted med helårsdæk i København eller Aarhus eller vil kigge på helårsdæk i provinser i Nord/Sydsjælland, Jylland eller Fyn.

Vi er hvor du og dit køretøj befinder sig! – Vi lover, at vi har gode tilbud på dæk og professionelt personale, som er klar til at rådgive dig.

Tjek udseendet hjemmefra – helårsdæk online

Vi har udstyret vores hjemmeside med et værktøj, der gør det nemt for dig – som forbruger – at se din bil udstyret med lækre dæk og fælge. Du vælger selv mærke, model og meget mere. Herefter kan du så tilføje dæk og fælge, og finde det par som matcher dig og din bil bedst. Her kan du også finde priser på – vores helårsdæk.

Gode priser på helårsdæk hos First Stop

Hos First Stop sælger vi helårsdæk til gode priser og du kan se hvordan de ser ud på din bil online. Lige fra København til Århus, kan du erhverve dig helårsdæk fra First Stop. Vi har nemlig forhandlere spredt ud over hele Jylland, Sjælland og Fyn. Så der er helt sikkert en forhandler nær dig, som tilbyder helårsdæk til gode priser.

Tilmed har vi ofte gode tilbud på dæk, så derfor har du en mulighed for yderligere at spare penge.

Helårsdæk vs. Vinterdæk – fordele og ulemper

Hos First Stop anbefaler vi vinterdæk til vinterkørsel og sommerdæk til sommerkørsel. Men hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt det er smart at spare det årlige dækskifte til vinterdæk, kan du her læse om fordele og ulemper ved brug af helårsdæk, hvorefter det muligvis bliver lettere at træffe din beslutning.

Fordele:

 • Du kan anvende dine helårsdæk året rundt
 • Du behøver ikke skifte mellem vinterdæk og sommerdæk
 • Når vejrforholdene ikke er kraftige, funderer dæktypen til både sommer og vinter
 • Prisen er som på et sæt almindelige dæk
 • Du skal ikke tænke på opbevaring eller dækhotel
 • Passer til de fleste biltyper.

Ulemper:

 • Vejgreb og bremseegenskaber er ikke optimale på sne og islag
 • Risikoen for trafikuheld stiger, da bremse- og styreegenskaber kan svigte i kritiske situationer
 • Dækket egner sig blot nogenlunde til de danske sæsoner
 • Bremselængden er længere sammenlignet med sæsonspecifikke dæktyper
 • Det er forbudt at køre på helårsdæk i visse lande – f.eks. Sverige
 • Biler med større vægt får større problemer med opbremsning på våd, snedækket eller isglat vej.

Er du interesseret i at høre nærmere om helårsdæk, vinterdæk eller sommerdæk er du velkommen til at kontakte din lokale First Stop forhandler.

Vi er landsdækkende med adresser i store byer som Århus og København samt lokalt nærværende på Fyn og mindre byer i det øvrige Danmark.

Vi forhandler udelukkende kvalitetsprodukter, blandt andet dæk fra Bridgestone, Firestone, Michelin, Yokohama og Dayton.

Find din lokale forhandler herunder og kontakt os for at høre hvilken forskel de rette dæk kan gøre for din bil.

Bildæk
København Denmark
this is not mobile