firststop forhandlere
forhandlere

 

 

kontakt firststop
kontakt os

 

 

nyheder firststop
nyheder

 

Dækskifte

DÆKSKIFTE – SIKKERHED HELE ÅRET RUNDT

Skift til de korrekte sæsondæk

Få et professionelt dækskifte hos First Stop Danmark

Har du husket at få de rette dæk på bilen? Hos First Stop anbefaler vi, at du kører med sommerdæk og vinterdæk i de rette sæsoner. Er du interesseret i et par kvalitets helårsdæk, kan vi også være behjælpelige med dette.

First Stop har de nyeste maskiner og værktøjer til at sikre et effektivt dækskifte med korrekt montering og perfekt afbalancering – til glæde for dine køreoplevelser og sikkerhed på vejen.

Sørg altid for at følge anbefalingerne for skiftet, så du har det bedste greb til årstiden. Normalt betyder det, at du skifter til sommerdæk omkring d. 1. april, mens dine vinterdæk skal monteres, når temperaturen falder til under 7 grader.

Dækket har stor betydning for din bils evne til at accelerere, bremse og manøvrere i trafikken, hvorfor det er essentielt at køre efter sæsonens forhold.

Vær et mønstereksempel med et dækskifte

Foruden dækskifte ved overgangen fra sommer til vinter eller omvendt, bør du naturligvis holde øje med dækkets tilstand. Loven foreskriver 1.6 mm dækmønster, men hos First Stop anbefaler vi, at du skifter, når der blot resterer 3 mm mønster på dækket.

Har du behov for korrekt opbevaring af dine dæk, anbefaler vi, du opbevarer dem på vores moderne dækhotel, der har den helt rette temperatur- og lysforhold, hvilket sikrer længere levetid på dækket.

Besøg dit lokale First Stop center og hør meget mere om dækskifte eller autoservice.

Læs mere

Over 2.000 fohandlere – få dækskift her!

First Stop er en landsdækkende forhandler og servicecenter. Vi udfører alt fra dækskifte og opbevaring til reparation af køretøjer!

Så tvivl ej, hvis du har brug for et effektivt dækskifte med styr på det. Vi tilbyder både dækkene og skifter dem, hvis du ønsker det.

Vi har forhandlere over hele landet, så du kan få et autoriseret dækskifte i København eller Aarhus, på Sjælland, Fyn eller i Jylland. Brug blot vores forhandlersøge værktøj til at finde din lokale First Stop.

Vi er hvor du og dit køretøj befinder sig! – Vi lover, at vi har gode tilbud og professionelt personale.

Find værkstedet til dækskiftet online, samt priser

Vi har udstyret vores hjemmeside med et værkstedoversigt, således at du nemt kan finde DIN lokale First Stop, samt priser på et dæskifte. Ydermere har vi udstyret vores hjemmeside med et online værktøj, der gør det muligt for dig, at udstyre en selv-valgt bil, med selv-valgte alufælge m.v. Vi kan også tilbyde dig nye motorcykeldæk eller lastvognsdæk.

Hvorfor er sæsontilpasning vigtig?

Dine sommerdæk og vinterdæk er udformet med helt specifikke formål i sigte.  De fleste dæk bremser flot op på tør vej, men der er stor forskel på dækkets evne til at begå sig på en våd og varm sommervej kontra en kold og sneglat vej i december måned.

Tag vinterdækket som eksempel. Denne type bildæk er mærket med M+S, fordi det netop kan køre i mudder og sne. For det første er sådan et vinterdæk produceret på en helt anden gummiblanding end sommerdækket. Dæk til vinterbrug er blødere og mere smidige, da det sikrer et bedre tryk og greb til vejens overflade, hvilket kan oversættes til øget stabilitet og bedre styreegenskaber.

Men gummiblandingen er ikke den eneste grund til at få foretaget et dækskifte sæsonerne imellem. Også dækkets mønster er et stykke ingeniørkunst med stor betydning for dig og dine medtrafikanters sikkerhed. Vinterdækket har lameller og et mønster, der giver dækket en selvrensende effekt, fordi det er i stand til at smide sne og slud, så dækket ikke bliver glattere og glattere. Sommerdæk er også produceret med et helt specifikt mønster, som er i stand til at skubbe vand væk fra dæk og fælge. Det betyder, at bilen ikke skrider ud eller akvaplaner.

Begge dæk bremser derfor vidt forskelligt, når de udsættes for test. Vinterdækket bremser bedre og tilbyder markant højere styreegenskaber på kold og snedækket vej, mens et sommerdæk tilsvarende er mere sikkert at køre med, når vejen er varmere og der ligger vand.

Dækskifte til gode priser i hele Danmark

Skal du have fortaget dækskifte til en god pris? Hos First Stop udfører vi dækskifte i hele landet. Er du bosat i København eller Aarhus kan du finde din nærmeste forhandler via vores online værktøj. Når der skal udføres dækskifte, er det nødvendigt at finde en forhandler som ligger i nærheden, vi byder altid velkommen ind på vores dækcenter.

Hvornår skal jeg tænke i dækskifte?

Der findes intet lovkrav i Danmark, der dikterer brug af specifikke dæktyper. Alligevel findes der en uskrevet regel om, at vi bør skifte fra sommerdæk til vinterdæk i oktober måned – eller når vi kommer under 7 grader. Dette er anbefalinger fra FDM.

Selvom der ikke findes en lovgivning, som dikterer brug af bestemte dæk i bestemte perioder, findes der en lov, der foreskriver, at du skal køre med minimum 1.6 mm dækmønster. Alt herunder er ulovligt.

Ligesom FDM anbefaler brug af vinterdæk fra oktober måned eller ved temperaturer på under 7 grader, anbefaler de også, at du skifter dine dæk, når mønsteret er slidt ned til 3mm. Begge anbefalinger er vejledende, men kan have stor effekt for din sikkerhed i trafikken.

Ønsker du at høre mere om anbefalinger til dækskifte, samt vejledning i sommer- og vinterdæk, er du velkommen til at kontakte dit nærmeste First Stop center. Vi har værksteder i hele Danmark – både storbyer som Århus samt lokalområder på det øvrige Fyn, Jylland og Sjælland.

Brug formularen herunder og find kontaktinformation på en forhandler nær dig.

Forhandler
København Denmark
this is not mobile