Dæk og fælge

DÆK OG FÆLGE

Din lokale leverandør

Dæk og fælge i god kvalitet

Var du klar over, at der kan være store kvalitetsforskelle på dæk og fælge? Hos First Stop forhandler vi udelukkende dæk og fælge i høj kvalitet, som altid er afpasset til vores særlige skandinaviske klima. Det er nemlig vigtigt, at dine dæk yder et ordentligt vejgreb, da de danske veje ofte er kolde og fugtige.

Værd at vide om dæk og fælge

Dæk er fremstillet i forskellige blandingskvaliteter, hvilket betyder, at der f.eks. kan være forskel på gummiets hårdhed.

Hos First Stop finder du udelukkende E-mærkede dæk, hvilket betyder, at de er typegodkendt i henhold til EU’s ECE-30 regulativ. Dette er en garanti for, at dækkets kvalitet lever op til strenge EU krav vedrørende dækkvalitet, mærkningen og evnen til at håndtere korrekte hastigheder.

First Stop forhandler dæk fra kvalitetsleverandører som Bridgestone, Firestone, Michelin, Yokohama og Dayton, hvilket er store og internationalt anerkende producenter af dæk,til rimelige priser

De rette dæk til årstiden

Som bilist i Danmark bør man køre efter de forhold, vejret dikterer. Derfor er der forskel på hvilke dæk, som er velegnede til årstiden.

Sommerdæk

De fleste sommerdæk klarer sig godt, når vejen er tør. Ofte skal du derfor træffe dit valg baseret på dækkets evne i vådt føre.

Vi anbefaler, du kører med sommerdæk om sommeren, da de ganske enkelt er udviklet til årstiden. Grunden til dette er, at køreegenskaber og bremseeffektivitet er beregnet til det våde føre. Det kommer f.eks. til udtryk på dækkenes gummimønster, der er udviklet til at lede vandet væk fra bilen – blandt andet for at undgå akvaplaning.

Når du vælger sommerdæk, er det primært bilens styregenskaber og bremseeffektivitet, du skal fokusere på, mens f.eks. støj på være en sekundær prioritet.

Vinterdæk

Ligesom vi anbefaler sommerdæk til sommerkørsel, er vinterdæk det mest forsvarlige valg, når du skal køre i vinterlandskabet. Dækkende skal kunne håndtere de danske veje, når de er kolde og isglatte, og det er lige præcis, hvad vinterdækket kan.

Vinterdæk er produceret i en gummiblanding, som selv ved lave temperaturer bevarer sin smidighed. Det betyder, at der fortsat er kontakt til underlaget, og dermed betydeligt bedre kontrol og bremselængde. Faktisk bremser et vinterdæk 1 til 2 gange så hurtigt op, som f.eks. sommerdæk ville gøre det.

En anden vigtig egenskab ved vinterdækket er, at det er udformet med slidbaner, som bevæger sig modsat hinanden. Det giver en selvrensende egenskab, hvormed dækket ikke tilstoppes og i stedet bevarer styre- og bremseegenskaber.

Helårsdæk

Et helårsdæk er mærket M+S, hvilket står for Mud + Snow. Derved er der faktisk typemæssigt tale om et vinterdæk. De enkelte producenter har dog forsøgt at blande dækket med egenskaber til både sommer-og vinterklima, og resultatet er, at dækket egner sig nogenlunde til begge dele – uden dog at tilbyde den helt samme sikkerhed som styring og opbremsning, når dækket sammenlignes med en sæsonspecifik dæktype.

Alufælge og dæk

Vores udvalg af dæk og fælge består naturligvis ikke kun af dæk, men også flotte alufælge. Nøjagtigt ligesom vi forhandler kvalitetsmærker inden for dæk, gør vi det samme i vores fælgekategori. Udvalget består blandt andet af OZ, BBS, AEZ, Borbet og Sparco, der er kendt for flot design og stærke materialer.

First Stop forhandler udelukkende alufælge, da fordelene er bedre end på f.eks. jernfælge. Det er de fordi, at man takket være den lettere vægt opnår bedre greb og kontakt til vejen, og opnår hurtigere acceleration. Det giver en smule bedre brændstoføkonomi, fordi bilen anvender færre kræfter.

Dertil er der naturligvis æstetiske fordele at spore, da alufælge findes i mange forskellige design – fra sporty til retro.

Du finder dine næste dæk og fælge hos First Stop, hvor vi jævnligt har gode tilbud hos vores forhandlere over hele landet.

Du finder os i alt fra større byer som København og Århus til lokalområder på Fyn og mindre byer i hele landet.

Brug formularen herunder og find din nærmeste forhandler.

Derudover kan du her på siden finde priser på dæk og fælge i vores online værktøj. Her kan du sammensætte DIN bil med selv-valgte dæk og fælge, og samtidig finde priserne.

Gode priser på dæk og fælge i hele landet

Hos First Stop kan du købe gode dæk og fælge i Jylland, Fyn og Sjælland. Vi har nemlig butikker spredt over hele landet og du kan finde din nærmeste forhandler online. Vi tilbyder gode priser på dæk og fælge. Årsagen til dette er, at vi er en international kæde med forhandlere spredt ud over hele landet. Det betyder at vi benytter os af stordriftsfordele og kan derfor købe ind til lavpris. Derfor får du kvalitets dæk og fælge til nogle af landets bedste priser. Lige meget om du er bosat i Århus eller København er der en First Stop forhandler nær dig. Skal du f.eks. have nye vinterdæk? – Find din nærmeste First Stop forhandler.

Prøv vores konfigurator, hvor du kan sætte fælge og dæk på din egen bil

Forhandler
Dæk og fælge
København Denmark
this is not mobile