Campingvogn: sikker kørsel

Kør sikkert på ferie i campingvogn. Undgå slinger i valsen og glem ikke dækkene!

Dækkene kan ofte udgøre en stor og overset risiko, når campingvogne og autocampere kører ned gennem Europa om sommeren, fortæller teknisk chef hos Bridgestone Jesper Sørensen.

Jesper Sørensen uddyber: ”Det er falsk tryghed, hvis du nøjes med at måle dækkets mønsterdybde og tror, alt er vel, fordi den er over de påkrævede 1,6 mm. Dæks holdbarhed handler ikke kun om kilometertal og mønsterdybde, især ikke når det drejer sig om campingvogne og autocampere. Gummiet ændrer sig over tid og bliver stift – og det er særdeles farligt, især ved de høje hastigheder på den tyske Autobahn”.

4-5 års levetid på campingvognens sommerdæk

Campingvogne og autocampere kører begrænset i forhold til bilen. Det kan desværre betyde at mange trækker et eventuelt dækskifte ud i for lang tid. ”Tommelfingerreglen, når du kører i Danmark, er 4-5 års levetid for et sommerdæk”, fortæller Jesper Sørensen fra Bridgestone, ”men der er ingen garantier”.

Hvis du er i tvivl, kan du finde årstallet på siden af dækket. Husk altid at tjekke dine dæk grundigt, inden I drager på lange ture. Hav fokus på dæktrykket – der skal lidt ekstra luft i, når I læser bil og campingvogn tungt til turen.

Pak rigtigt og undgå for meget læs i campingvognen

Dansk Campingunion har en række gode råd om pakning af campingvognen. Ifølge dem bør du pakke campingvognen fra midten ved akslen, og fra bunden og op, så balancen i både længde- og sideretning er optimal, og tyngdepunktet så lavt som muligt.

Sørg desuden for, at komme de lette ting op i overskabene. De tunge ting skal ligge så tæt på bunden og akslen som muligt. Det kan eks. være forteltet eller andet tungt grej.

Vi anbefaler, at du vejer de ting, du pakker i campingvognen. På den måde får du en fornemmelse af, hvad ferieoppakningen vejer. Brug evt. en badevægt, og skriv så alle tingene og deres vægt på en liste for at få et overblik. Sørg for at have frivægt i tankerne, hvis du f.eks. vil købe vin eller andre tunge ting med hjem.

Husk pauser

Det kræver ekstra koncentration at køre i autocamper eller med campingvogn. Derfor må du kun køre fire en halv time ad gangen og op til 9 timer om dagen. Vi anbefaler, at du indlægger pauser på turen, så I kan strække benene og få lidt frisk luft.

Kig forbi dit lokale First Stop dækcenter, så er du sikkert kørende!

Nyd ferien i campingvogn!

Campingvogn