Bildæk service

BILDÆK TIL ALLE BEHOV

De rigtige dæk betyder mere end du tror

Find de bedste bildæk til en god pris

Dæk er et af de produkter, der kendetegner First Stop bedst. Som et førsteklasses dækcenter tilbyder vi dig naturligvis kvalitetsdæk til stærke priser – altid fra anerkendte mærker som f.eks. Bridgestone, Yokohama, Firestone, Continental, Michelin og mange flere.

Vi har alle typer dæk i klasserne: God, bedre og bedst, så uanset om du søger dæk til et mindre budget eller teknologiske perler med lavt støjniveau og let rullemodstand, så kan vores eksperter i de lokale First Stop centre finde de helt rette dæk til din bil.

Lad os guide dig i mål

Hos First Stop går vi op i at sikre dig de bedste bildæk til din bil. Det gør vi fordi, vi gerne vil sikre dig den rette komfort, rullemodstand og derved benzinøkonomi samt det rette lydniveau.

For om end bildæk ser ens ud, er der stor forskel i kvalitet og levetid fra model til model. Dækkene tilbyder derfor forskellige vejgreb, forskelligartet rullestøj og forskellige belægninger, der alt sammen har indflydelse på, om de er velegnede til lange turer på motorvejen eller kortere køreture i blandet terræn.

Derfor spørger vi også ind til din kørestil, dine transportbehov, dine forventninger til dækkene og mere. Når vi ved, hvad du har af behov og ønsker til dine dæk, kan vi anbefale dig de bedste muligheder, hvilket giver de bedste bildæk til din bil og en glad kunde til os.

Sommerdæk og vinterdæk

Da de danske sæsoner påvirker vejen helt forskelligt, er der ofte behov for at tilpasse dæktypen til årstiden for at opnå det bedste vejgreb og den bedste sikkerhed.

Hos First Stop anbefaler vi dig at køre med vinterdæk om vinteren og skifte til sommerdæk om sommeren. Kører du kun ganske lidt i din bil, kan du til nøds klare dig med helårsdæk, men vi vil til enhver tid påpege sommer- eller vinterdæk som det oplagte dækvalg – afhængigt af årstiden.

Besøg dit lokale First Stop center og hør meget mere om bildæk.

Bildæk online

Hos First Stop er kundeservice i højsædet, og vi ønsker ikke utilfredse kunder! Derfor har vi udstyret vores hjemmeside med et værktøj, således, at du nemt og bekvemt online kan matche selv-valgte bildæk med en selv-valgt bil. Så find de perfekte bildæk online allerede i dag!

Læs mere

Gode priser på bildæk i hele landet

Hos First Stop sælger vi nogle af landets bedste bildæk. First Stop er en international kæde, hvilket betyder at vi benytter os af stordriftsfordele. På den måde kan vi købe kvalitets dæk til en god pris. Derfor sælger vi nogle af landets bedste bildæk, som du kan få monteret, lige meget om du bor i Århus eller København.

Herudover har vi ofte med tilbud på bildæk, så her har du muligheden for at spare endnu flere penge.

De rette bildæk til en fast pris

Med de rette bildæk får du en bedre oplevelse bag rattet og kan tilmed opnå en bedre benzinøkonomi. Dæk er nemlig ikke bare dæk, men veludførte ingeniørmæssige fremstillinger, der tjener sine helt specifikke formål og dermed øger sikkerheden i trafikken.

Bildæk bliver fremstillet i mange forskellige kvaliteter og gummiblandinger. Hos First Stop finder du dog udelukkende bildæk fra internationalt anerkendte producenter. Vi forhandler blandt andet Bridgestone, Firestone, Michelin, Yokohama og Dayton, som alle besidder et enestående sortiment med kvalitetsdæk.

Vælg bildæk efter årstiden

Det danske klima er kendetegnet af en varm, men ofte regnfuld sommer samt en kold og glat vinter. Det betyder, at vi som bilister må afpasse vores dæk i forhold til klimaet. Afhængigt af årstiden bør du køre på sommerdæk eller vinterdæk – eller evt. på helårsdæk, hvis dine kørselsbehov er små og tillader det.

Om sommerdæk

Sommerdæk adskiller sig ikke synderligt på deres evner på tør vej. Her bremser de alle effektivt og besidder gode styreegenskaber. Sommerdækkets store force findes på våd og varm asfalt, og derfor skal du basere dit dækvalg på dækkets evne til at foretage en nødopbremsning i vådt føre.

Hos First Stop er vi tilhængere af kørsel med sommerdæk i sommerperioden, mens vinterdæk hører sig til i de kolde måneder. Vi anbefaler dette, da dæk er fremstillet til kørsel i den pågældende årstid. Det betyder, at du ved at tilpasse dine bildæk til klimaet, opnår bedst mulig bremseeffektivitet, styring samt det bedste benzinforbrug.

Sommerdækket er fremstillet i et hårdere gummimateriale og med specifikke mønstrer på dækket, som leder vandet væk fra bildækket. Det betyder, at du generelt har bedre kontakt til vejen i vådt føre, ligesom risikoen for akvaplaning mindskes betragteligt.

Ligesom på andre bildæk, er der dog forskel på producenternes enkelte dæktyper. Du bør derfor både forhøre dig på bremse- og styringsegenskaber, ligeså vel som du kan spørge ind til dækkets støj og rullemodstand, hvis du gerne vil sænke lyden fra dine dæk inde i kabinen eller opnå det bedste brændstofforbrug.

Om vinterdæk

Vinterdæk er de oplagte bildæk til vinterkørsel. Den danske vinter er kold, regnfuld og kan give sne- og isglatte overflader, som bilisterne skal færdes i. Det stiller skarpe krav til dækkene, hvorfor vinterdækket er så vigtigt.

Vinterdæk er produceret i en gummiblanding, der er blødere end sommerdækket. Det er det fordi, det derved er i stand til at bevare sin smidighed, selv når temperaturen falder til frysepunktet. Eftersom dækket forbliver smidigt, vil du fortsat kunne køre med mest mulig kontakt mellem dæk og vejens overflade, hvilket sikrer dig et bedre greb. Dine styreegenskaber forbliver derfor gode, ligesom din bremselængde med vinterdæk bremselængde vil være 1 til 2 gange så hurtig sammenlignet med sommerdæk. Det redder liv.

Man kunne fristes til at tro, at bildæk til vinterkørsel bliver tilstoppede og mister deres effektivitet efterhånden som f.eks. sne fylder dækkets mønster op, men det er ikke tilfældet. Dækket er nemlig produceret med modsatgående slidbaner, hvormed dækket kaster sne og slud af sig. Derved tilstoppes det ikke, men bevarer deres essentielle vejgreb.

Om helårsdæk

Helårsdæk lider af et blandet ry. Teknisk set er det et bildæk, som er mærket med M+S (Mud and Snow). Det klassificerer det som et vinterdæk, men dækket har stadig egenskaber, som man kender fra sommerdæk.

Mange sværger til dæktypen, da man slipper for at skifte det ud imellem de enkelte sæsoner, men sandheden er, at dækket ikke har samme effektivitet som et decideret sommerdæk eller vinterdæk har til henholdsvis sommer- og vinterkørsel.

Helårsdækket kaldes af samme årsag et kompromisdæk, simpelthen fordi det fungerer som et nogenlunde dæk til helårskørsel, men ikke har samme kvaliteter inden for styre- eller bremseegenskaber, når klimaet sætter det på prøve.

Har du ganske simple kørselsbehov og færdes primært i byområder, hvor vejen er saltet og ryddet, kan dækket muligvis gå an. Hvis ikke, anbefaler vi at køre med bildæk til årstiden.

Find det rette bildæk hos First Stop

First Stop er et af de største dækcentre i Danmark. Vi er til stede i såvel store byer som Århus og København såvel som Fyn og mindre byer landet over. Ja, faktisk dækker vi hele Jylland, Fyn og Sjælland!

Vi tilbyder et stort udvalg af gode bildæk – også som kompletsæt med både dæk og fælge. Vores sortiment består, på trods af de lave priser, af kvalitetsmærker som Bridgestone, Firestone, Michelin, Yokohama og Dayton.

Bildæk
København Denmark
this is not mobile